De expo Tapijtsgeest reist rond in Zuid-West-Vlaanderen.

Tapijtsgeest strijkt neer in het Peter Benoit huis in Harelbeke

Van 11 september tot en met 3 oktober kan je de expo in Peter Benoit huis bezoeken, en dit tijdens de weekends van 14u tot 17u. Op Open Monumentendag 12/9 is het museum uitzonderlijk open van 10u tot 18u en op Harelbeke Kermis 19/9 kan je de expo bezoeken tussen 13u en 17u. Reserveren is niet verplicht.

Wil je een doos ontlenen, dan kan dit via deze site, klik hiervoor op Ontdek de dozen.

Workshop “Maak je eigen tapijtje”

Tijdens de tentoonstelling “Tapijtsgeest” kan je een gratis workshop smyrnatapijt of knopentapijt volgen. Waan je een tapijtwever. Ga aan de slag met wolletjes, weefraam en/of smyrnanaald. Smyrna is een oude knooptechniek, je kan er wandtapijtjes, kussens of vloerkleedjes mee maken. Kettingdraden, riet en inslag? Op het weefraam leer je al doende weven. Het resultaat: een eigen wandtapijtje of vloerkleedje! 

  • zondag 12 september om 13 uur en 15u30
  • zondag 19 september om 13 uur en 15u30

Het aantal deelnemers is beperkt, inschrijven kan op voorhand via musea@harelbeke.be. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen deelnemen samen met een begeleidende ouder

Rondleiding

Een gids neemt je mee doorheen de tentoonstelling en vertelt je meer over het hele project Tapijtsgeest. De rondleiding is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt, inschrijven kan op voorhand via musea@harelbeke.be

  • zondag 3 oktober om 14 uur

Kalender 2021-2022

In de loop van 2021-2022 zie je de expo in jouw gemeente opduiken. Hou zeker onze website in de gaten voor up-to-date informatie.

  • Kuurne – 6 oktober tot 4 november
  • Wevelgem – 6 november tot 6 december
  • Anzegem – 8 december tot 21 januari
  • Menen – 22 januari tot 28 februari