‘Glunderend staan zijn twee kleinzoons in de voorkamer. Ze hebben de oude kiel gevonden. Lucas heeft de veel te grote werkjas aangetrokken. Zijn armen worden volledig opgeslokt door de mouwen.
Guido neemt Lucas op zijn schoot. De verstofte geur van zijn kiel katapulteert hem terug in de tijd. Naar het atelier waar hij jaren met zijn vader gewerkt heeft. Hij aait over Lucas’ weerbarstig haar. Het doet hem aan vlas denken. Hij glimlacht.
‘Waar hebben jullie deze jas gevonden?’
‘In het kot achteraan’ zegt Lucas.
‘Waarvoor dient die jas, opa?’ vraagt Pieter.
Hij vraagt de kinderen om op de zetel te zitten, terwijl oma twee glazen limonade brengt. Ze lacht naar hem. Opa kucht om te controleren of hij voldoende stem heeft.’

Open de doos en trek de weverskiel aan. Het luisterverhaal neemt je mee in het levensverhaal van wever Guido. Luister, voel en ruik en waan je in de weverij. De doos is er voor iedereen, maar heeft bijzondere aandacht voor mensen met dementie. Het verhaal zet aan om te reminisceren: het stimuleren van (oudere) mensen om spontaan of bewust herinneringen op te halen. Herinner jij je nog de geur van smeerolie? Welk lawaai maakte een weefgetouw? Hoe ziet zo’n sheddak – de typische zaagdaken gebruikt in fabriekshallen – er ook weer uit? Deelnemers kunnen met een mantelzorger of in kleine groepjes met de doos aan de slag. 

Ontdek de doos met weverskiel tijdens de tentoonstelling of leen de doos uit bij jou thuis of in het woonzorgcentrum. 

Wil je thuis aan de slag met de doos? Reserveren kan via onderstaand formulier: klik de gewenste data aan en geef je gegevens in. We laten je snel iets weten!

Doos met weverskiel (1)

Kalender word geladen......
- Beschikbaar
 
- Uitgeleend

Voornaam*:

Familienaam*:

Email*:

Adres*:

Telefoonnummer*:

Doos met weverskiel (2)

Kalender word geladen......
- Beschikbaar
 
- Uitgeleend

Voornaam*:

Familienaam*:

Email*:

Adres*:

Telefoonnummer*: