Tapijtsgeest is allesbehalve een klassieke expo. De vijftien tentoonstellingsdozen kan je ook ontlenen bij je thuis. Benieuwd? Ontdek de dozen en reserveer!

Hoe gaat het in zijn werk?
Via de website reserveer je jouw doos. Je ontvangt een bevestiging als de doos beschikbaar is. Net als bij een bibliotheekbezoek neem je de doos vervolgens mee naar huis, enkele dagen later breng je ze terug.
Hoe groot zijn de dozen?
Een tentoonstellingsdoos meet 60x40X20 cm en is gemaakt uit hout. Het gewicht is afhankelijk van de inhoud. Elke doos is voorzien van een afsluitbaar deksel en handvaten aan de zijkant.
Wat zit er in een doos?
De inhoud is afhankelijk van het type doos. Sommige dozen bevatten objecten, in andere dozen vind je een beeld- of geluidsmodule.
Welke dozen bestaan er?
In het overzicht op deze website kan je alle dozen terugvinden. Per doos vind je er ook een kalender waarop je de beschikbaarheid kan controleren en een reservatie kan maken. Je reserveert dus een specifieke doos.
Waar kan ik een doos ophalen/terugbrengen?
De dozen kunnen opgehaald worden op de tentoonstellingslocaties. Dit kan je nakijken op de pagina ‘Expo Tapijtsgeest’. Vanaf 10 oktober tot en met 8 november is dit OC d’Iefte in Deerlijk.
Wanneer kan ik een doos ontlenen?
Een doos ontlenen kan vanaf 10 oktober. De beschikbaarheid is afhankelijk van andere reservaties en van de tentoonstellingslocatie. In Deerlijk (10 oktober-8 november) kunnen dozen uitgeleend worden van maandag tot vrijdag, tijdens het weekend zijn de dozen te bezichtigen op de tentoonstellingslocatie. Buiten de tentoonstellingsperiodes zijn de dozen elke dag beschikbaar.
Hoe lang kan ik een doos ontlenen?
Een doos ontlenen kan voor maximaal 3 dagen. Zo geven we iedereen de kans om met een doos aan de slag te gaan. Per bezoeker kan je maximaal 2 dozen ontlenen. We rekenen op jullie om de dozen op tijd terug te brengen, zo moeten we niemand ontgoochelen.
Ik heb een doos ontleend maar er is een probleem met de audiovisuele modules.
Bij problemen kan je steeds contact opnemen met erfgoed zuidwest. Dit kan via erfgoed@zuidwest.be of 056 24 16 16. We helpen je graag uit de nood!
Ik heb een doos ontleend maar er is iets stuk/er ontbreekt iets.
Voor het ontlenen wordt elke doos zorgvuldig gecontroleerd. Is er toch iets stuk vragen we je dit zo snel mogelijk te melden zodat we de nodige herstellingen kunnen uitvoeren.