Tapijtsgeest is allesbehalve een klassieke expo. De vijftien tentoonstellingsdozen kan je ook ontlenen bij je thuis. Benieuwd? Ontdek de dozen en reserveer!

Hoe gaat het in zijn werk?
Via de website reserveer je jouw doos. Je ontvangt een bevestiging en vanuit de ontleenplek neemt men contact met je op. Voor reservaties in Texture neem je contact op met stefanie.denutte@kortrijk.be.
Hoe groot zijn de dozen?
Een tentoonstellingsdoos meet 60x40X20 cm en is gemaakt uit hout. Het gewicht is afhankelijk van de inhoud. Elke doos is voorzien van een afsluitbaar deksel en handvaten aan de zijkant.
Wat zit er in een doos?
De inhoud is afhankelijk van het type doos. Sommige dozen bevatten objecten, in andere dozen vind je een beeld- of geluidsmodule.
Welke dozen bestaan er?
In het overzicht op deze website kan je alle dozen terugvinden. Per doos vind je er ook een kalender waarop je de beschikbaarheid kan controleren en een reservatie kan maken. Je reserveert dus een specifieke doos. Voor beschikbaarheid en reservaties in Texture, neem je contact op met stefanie.denutte@kortrijk.be.
Waar kan ik een doos ophalen/terugbrengen?
De dozen kunnen opgehaald worden op de tentoonstellingslocaties. Dit kan je nakijken op de pagina ‘Expo Tapijtsgeest’.
Hoe lang kan ik een doos ontlenen?
Een doos ontlenen kan voor maximaal 1 week. Zo geven we iedereen de kans om met een doos aan de slag te gaan. Per bezoeker kan je maximaal 2 dozen ontlenen. We rekenen op jullie om de dozen op tijd terug te brengen, zo moeten we niemand ontgoochelen.
Ik wil aan de slag met de dozen in een woonzorgcentrum?
Specifiek voor woonzorgcentra werd van enkele dozen een ‘dubbel’ exemplaar gemaakt. Zo kunnen we de luisterdoos, verhalendoos, stalendoos en doos met weverskiel nu makkelijker en voor een iets langere periode uitlenen. Deze dozen focussen specifiek op verhalen, luisteren, voelen, enz. Wil je aan de slag als Woonzorgcentrum? Stuur een mailtje via erfgoed@zuidwest.be, we helpen je graag op weg.
Ik wil aan de slag met Tapijtsgeest in de klas?
Speciaal voor leerlingen uit de derde graad van het lager onderwijs werd een educatief pakket ontwikkeld. Het pakket helpt jou als leerkracht op weg om jullie bezoek nog boeiender en actief te maken. Download hier het pakket. Wil je graag aan de slag met de bijlagen? Stuur een mailtje via erfgoed@zuidwest.be, we sturen je graag de documentatiemap door.
Ik heb een doos ontleend maar er is een probleem met de audiovisuele modules.
Bij problemen kan je steeds contact opnemen met erfgoed zuidwest. Dit kan via erfgoed@zuidwest.be of 056 24 16 16. We helpen je graag uit de nood!
Ik heb een doos ontleend maar er is iets stuk/er ontbreekt iets.
Voor het ontlenen wordt elke doos zorgvuldig gecontroleerd. Is er toch iets stuk vragen we je dit zo snel mogelijk te melden zodat we de nodige herstellingen kunnen uitvoeren.